Corporate Track

Deep dive into the value factors of this new normality

Tuesday, October 13

Welcome to TECHSUYO 2020

3:30 pm - 4:30 pm (PT)

Welcome to TECHSUYO 2020

PeruSV, Network of peruvians working in Silicon Valley

Rosalva Gallardo, cofundadora de PeruSV

A Message from the Consulate of Peru in San Francisco

Hernando Torres-Hernandez, Consul of Peru in San Francisco

The Importance of Science and Research

Prof. Carlos Bustamante, University of California, Berkeley

Live Sessions

Get engaged with keynotes, panels and lightning talks on Tuesdays. All Live Sessions will be streamed on the official Techsuyo Facebook and Youtube channels. 

 

Tuesday, October 13

Long Talk - 30 min

4:30 pm - 5:00 pm (PT)

Open Data in Peru

Current status of Open Data in Peru: regulations, culture, infrastructure and the future

Ragi Burhum, CEO at AmigoCloud

Long Talk - 30 min

5:00 pm - 5:30 pm (PT)

What are the real limits of AI?

While information is digitalized and stored in gigantic databases, artificial intelligence (AI) algorithms compresses, extends and generates new information. Eg: Today is possible to generate text, music and new human faces; making these algorithms feel unlimited. Therefore, what are the real mathematical limits of Artificial Intelligence?

Lightning Talk - 15 min

5:30 pm - 5:45 pm (PT)

Why do we need an AI strategy?

Countries that adopt new technologies have a bigger chance to grow. AI can be an ally to the reactivation of the peruvian economy, in means to overcome the damage caused by the COVID19 pandemic. Due to this, we should start building an AI Strategy focused on diminishing the social gap and doubling down on what makes our nation unique.

Lightning Talk - 15 min

SMEs in LATAM and how they adapt to the future of remote work and services

How small and mid sized companies in Latin America value and use the talent in the workforce remotely, how they seek, measure and evaluate professional services online. A challenge for 21st century SMEs

Tuesday, October 20

Long Talk - 30 min

3:30 pm - 4:00 pm (PT)

Economics, Economic Science and Technology

En ésta charla se abordará el tema de cómo la ciencia económica hace bastantes aportes a la industria tecnológica en Silicon Valley y cómo esa interacción puede aportar a la economía peruana y al mundo de los negocios en el Perú.

Long Talk - 30 min

4:00 pm - 4:30 pm (PT)

Impact and capabilities of AI in the new normal

No job should be lost to an AI driven machine. A machine takes on automated tasks that would be tedious for a person, therefore facilitating and making lives easier. That's what innovation and technology is all about: improving efficiency and being the tool that helps people and companies move forward. It's a contract between one and another.

Johnny Garcia, Digital Transformation Consultant

Long Talk - 30 min

4:30 pm - 5:00 pm (PT)

Myths and lessons learned about cloud technology

Things to consider when deciding on moving to the cloud

Long Talk - 30 min

5:00 pm - 5:30 pm (PT)

How to measure ROI of Digital Transformation Projects

In this session we'll discuss how to measure ROI of Digital Transformation Projects

Tuesday, October 27

Long Talk - 30 min

3:30 pm - 4:00 pm (PT)

Concytec y sus acciones en ciencia y tecnología

Programas y beneficios para proyectos en tecnología e innovación

Long Talk - 30 min

4:00 pm - 4:30 pm (PT)

Future of Virtual Reality and Augmented Reality, challenges & opportunities for companies

In this long talk we'll discuss what AR and VR will bring as challenges and opportunities for companies

Lightning Talk - 15 min

4:30 pm - 4:45 pm (PT)

Challenge of designing remote teams

We all use cloud collaboration tools that allows us to work regardless of physical location. But what tools do we need to adopt to be truly effective and foster sustainable relationships?

Lightning Talk - 15 min

4:45 pm - 5:00 pm (PT)

Adopting a culture of innovation at SAP

SAP has changed significantly over the last years. The cloud, generational changes and new technologies transformed our offer to clients. We do not only adapt on that regard, but also internally. SAP transformed it's innovation proposal through startup incubators like SAP.iO. Also adopted new models of cross-entrepreneurship to improve internal processes in our verticals to foster an internal innovative culture.

Lightning Talk - 15 min

5:00 pm - 5:15 pm (PT)

Digital Agenda: desirable or indispensable

There's no room for postponing digitalizing our daily activities: decision making based on data, workflows and operative transactions. Private and public companies either embrace the new world or die.

Discussion Panels

Every saturday, tune in for our Discussion Panel sessions with leaders of the industry.

 

Tuesday, October 20

Discussion Panel - 45 min

5:30 pm - 6:15 pm (PT)

Cloud technology as a transformation engine: What steps to follow?

In this discussion panel we'll discuss the steps organizations must follow to adopt cloud technology in the transformation of processes, functions and business.

Panelists:

Antonella Higa

Narciso Lema

Moderated by:

Marushka Chocobar

Tuesday, October 27

Discussion Panel - 45 min

5:15 pm - 6:00 pm (PT)

How we face new normality

COVID19 is changing the world drastically and abruptly. In the middle of this chaos generated by these changes, it's imperative to go back to our lives and adapt to this new normality. In this panel, expert panelists will discuss from their perspectives, lessons learned and strategies that we can adopt.

Panelists:

Moderated by:

Johnny Garcia, Digital Transformation Consultant

Workshops

Get involved in working sessions with field experts. 

 

Saturday, October 10

Worktable - 2hrs

8:00 am - 10:00 am (PT)

AI National Strategy - Session 1

In this session, we'll explore the current status of AI in Peru and dive deep into the factors and conditions that makes it possible.

Moderated by:

Gissella Bejarano, PhD Candidate at Binghamton University

Saturday, October 17

Worktable - 2hrs

8:00 am - 10:00 am (PT)

AI National Strategy - Session 2

The goal is to analyze AI trends in across different sectors. We'd like to envision how could AI be implemented in healthcare, education, agriculture, etc, over the next 5 years.

Moderated by: Cesar Beltran, Professor at PUCP

Training Session - 90 min

8:00 am - 9:30 am (PT)

Design Thinking, Solving problems through design

Learn the design process that solves business and product problems. We'll solve a Design challenge in real time through the "Design Thinking" framework: defining the problem, understanding the user, user mapping, designing solution and measuring results.

Saturday, October 24

8:00 am - 10:00 am (PT)

Worktable - 2hrs

AI National Strategy, Session 3

Analyze socioeconomic impact and strategic variables in which a future national policy of AI can be be based from. We want to identify and measure positive and negative impact of the use of this technology. Also, identify which strategic variables related to this technology will have the biggest impact in the economy, production and reduction of social gap in our country.

Jordy Vílchez, Director Nacional de Prospectiva y Estudios Estratégicos en CEPLAN

Worktable - 2hrs

8:00 am - 10:00 am (PT)

Decentralized talent: How can we make the best out of remote work to generate more diverse and inclusive design spaces?

Implementation of diversity in workplaces has been affected by centralization, biases in selection processes and limited networks. This mentality limits access to bigger opportunites to thousands of people, as well as companies success.

Worktable - 2hrs

8:00 am - 10:00 am (PT)

Connecting students with technology and innovation

The educational gap in Peru has put 2.5 million children from rural areas in a disadvantage. What will we do so they can have access to technology?

Alejandra Carrasco, Wawa Laptop

Worktable - 2hrs

8:00 am - 10:00 am (PT)

Virtual platform and software tools for SaaS business people

Companies require virtual platforms to commercialize their product and services, and tools to manage sales information, payment sources, logistics. This can be done through a platform that can integrate all these services, while also being affordable and easy to implement.

Ruben Pillaca, Presidente de AproTIC

Worktable - 2hrs

8:00 am - 10:00 am (PT)

Seeking work and family balance

Time management between work and family responsibilities

Guillermo Salas, General Accountant at La Positiva Vida

Training Session - 90 min

1:00 pm - 2:30 pm (PT)

Tips to implement a working AI bot

Learn about the different tools that are available to create a chatbotm as well as considerations and best practices for it's design and implementation, and actions to take after the intital launch to keep this chatbot alwaysuseful and relevant

Mentorships

1:1 mentorships will allow you to connect with field experts.

 

Friday, October 16

Tuesday, October 13

Mentorship - 30 min

3:00 pm - 3:30 pm (PT)

Information technologies, digital transformation, direction and strategy

Johnny Garcia, Digital Transformation Consultant

Mentorship - 30 min

10:00 am - 10:30 am (PT)

AI Chatbots and Virtual Assitants

Mentorship - 30 min

11:00 am - 11:30 am (PT)

AI Chatbots and Virtual Assitants

Wednesday, October 21

Mentorship - 30 min

6:00 am - 6:30 am (PT)

Business management | High-performing teams Digital Transformation

Mentorship - 30 min

6:30 am - 7:00 am (PT)

Business management | High-performing teams Digital Transformation

Thursday, October 22

Mentorship - 30 min

4:00 pm - 4:30 pm (PT)

Diseño UX | Product Design | UX Research Prototyping | Getting Started with UX

Mentorship - 30 min

5:00 pm - 5:30 pm (PT)

Diseño UX | Product Design | UX Research Prototyping | Getting Started with UX

Friday, October 23

Mentorship - 30 min

3:00 pm - 3:30 pm (PT)

Usecases for AI

Mentorship - 30 min

4:00 pm - 4:30 pm (PT)

Usecases for AI

Saturday, October 24

Mentorship - 30 min

11:00 am - 11:30 am (PT)

Agile Methodologies

Organized by PeruSV

  • YouTube
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon

© 2020 TECHSUYO